К основному контенту

Відповідальність ФО-П за несплату (несвоєчасну сплату) ЄСВ в 2018 році

ЄSV
Платниками ЄСВ є, зокрема, підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок).

Підприємці – платники єдиного податку сплачують ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.
Граничний термін сплати ЄСВ для підприємців – платників єдиного податку – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ. У разі коли 19 число припадає на вихідний /святковий день, ЄСВ необхідно сплатити на передодні вихідного/святкового дня.
За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ на платників, які допустили зазначене порушення накладається штраф у розмірі 20% своєчасно не сплачених сум.
На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.
Окрім того, згідно з ст. 165-1 КУпАП, несплата або несвоєчасна сплата ЄСВ, зокрема, фізособами - підприємцями або особами, які забезпечують себе роботою самостійно, у сумі:
що не перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тягне за собою накладення штрафу від 40 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 680 до 1360 грн);
понад 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тягне за собою накладення штрафу від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1360 до 2040 грн).
Повторне за рік вчинення таких дій тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 250 до 5100 грн).
Зазначена норма передбачена абз. 2 пп. 2 п. 6, п. 11 розд. IV, п. 2 розд. VІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом МФУ від 20.04.2015 р. №449.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Реквізити рахунків Державного та місцевих бюджетів для сплати податків

Реквізити рахунків Державного та місцевих бюджетів для сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) і для забезпечення справляння митних та інших платежів УВАГА! З 2 липня 2018 року починають діяти реквізити нових рахунків з обліку надходжень бюджетів У відповідності до листа Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області від 06.06.2018 року №06-08/686-3476 «Про відкриття рахунків з обліку надходжень» та згідно із запровадженням з  02.07.2018 року 

Кабмин начал борьбу с зарплатами в конвертах

С 5 октября представители исполнительной власти начнут мероприятия, по борьбе с теневой занятостью. Правительство поручило Государственной службе по вопросам труда, Фискальной службе, Пенсионному фонду, Нацполиции и другим органам исполнительной власти провести мероприятия.

Национальный банк обнародовал полный пакет актов системы валютного регулирования

Національний банк України оприлюднив останній з семи проектів нормативно-правових актів, які з 7 лютого 2019 року стануть основою для нової ліберальної системи валютного регулювання, передбаченої Законом України "Про валюту і валютні операції" . Полный текст: